top of page

TUNNETUIMMAT SITH LORDIT

Tenebrae (The Emperor/Keisari) kuollut 3630 BBY/23 ATC

 

"My life spans millennia. Legions have risen to test me. […] My ascendance is inevitable. A day, a year, a millennium—it matters not. I hold the patience of stone and the will of stars. Your striving is insignificant. Let your death be the same."

―The Sith Emperor

 

Tenebrae, joka tunnettiin Vanhassa Sith Imperiumissa Vitiatena, uudelleen rakennetussa Sith Imperiumissa Sith Keisarina ja Ikuisessa Imperiumissa Valkorionina oli muinainen, valtavat voimat omaava Pimeän Puolen entiteetti, joka manipuloi galaksin tapahtumia yli 1500 vuoden ajan.

 

Tenebrae syntyi vuonna 5113 BBY/1460 BTC, Sith Lord Dramathin äpäränä ja oli jo kymmenenteen ikävuoteensa mennessä aurannut tiensä Medriaas planeetan halki, aiheuttaen tuhoa - kiduttaen ja surmaten tuhansia. Kun Dramath kohtasi tämän, Tenebrae riisui isänsä Voimasta ja vangitsi tämän kärsimään vuosisadan verran. Lopulta Sith Lordi Marka Ragnos tunnisti Tenebraen mahdin ja nimesi hänet Lord Vitiateksi, Medriaasin uudeksi hallitsijaksi. Vitiate uudelleen nimesi planeetan Nathemaksi ja hallitsi sitä seuraavan vuosisadan, erkaannuttaen itsensä Sithien valtataisteluista. Naga Sadowin kärsittyä tappion Suuressa Hyperavaruus-sodassa,  Vitiate houkutteli loput Sith Lordit Nathemaan, uhraten heidät rituaalille joilla hän imi heistä ja koko planeetasta kaiken elinvoiman itseensä, kasvattaen näin omaa mahtiaan sekä elinkaartaan.

 

Karistaen Lordi Vitiate nimen, hän otti itselleen Sith Keisarin tittelin, johtaen loput hajanaiset Sithit Dromund Kaasille luodakseen aivan uuden Imperiumin. Sillä aikaa kun Sithit salaa levittäytyivät ympäri galaksia seuraavan vuosituhannen aikana, Keisari löysi Zakuulin kadonneen planeetan sekä Ikuisen Laivaston - muinaisen laivaston vertaansa vailla olevaa teknologiaa. Tyytymättömänä Sith ideologiaan Keisari siirsi henkensä Zakuulilaiseen soturiin nimeltä Valkorion ja loi laajan sivilisaation, joka tultiin tuntemaan Ikuisena Imperiumina. Keisari himoitsi täydellistä kuolemattomuutta, jotta voisi laajentaa valtakuntaansa huoletta. Näin hän keksi saattaa Sith Imperiuminsa ja Galaktisen Tasavallan sotimaan keskenään. Sodan aiheuttamat kuolemat toimisivat polttoaineena uuteen rituaalin, joka auttaisi häntä imemään elinvoimat jokaisesta galaksin elollisesta olennosta ja tekemään hänestä kuolematon ja kaikkivoipa jumaluus.

 

Kun hänen suunnitelmansa lähestyivät valmistumistaan, Keisari junaili Mandalorialaissodat syttymään Tasavallan valtaamiseen valmistelevana harjoituksena. Kuitenkin kaksi mahtavaa Jediritaria (Revan ja Alek) kukistivat Mandalorialaiset ja onnistuivat jäljittämään tiensä Sith Imperiumin juurille. Keisari tunkeutui heidän mieliinsä, mutta parivaljakko pian irtautui hänen vaikutuksestaan ja petti hänet - ja lopulta toisensa - tapahtumia seuranneessa Jedien Sisällissodassa, joka lähes tuhosi Jedisäädyn lopullisesti. Vuosia myöhemmin, Valon pariin palannut Revan - vangittuna ja valekuolemaa vastaavassa tilassa Keisarin toimesta, kävi ajatus-taistelua Keisaria vastaan, pitkittäen sodan alkamista kolmella vuosisadalla. Lopulta, kun sota vihdoin alkoi, Sithit olivat nopeasti hyökkääjän roolissa, valloittivat Coruscantin ja tuhosivat Jeditemppelin. Lopulta Revanin vaikutus sai kuitenkin aikaan sen, että sen että tuhon kylvämisen jatkamisen sijaan Keisari laatikin Coruscantin Sopimuksen.

 

Vuosikymmenen epävakaan rauhan jälkeen sopimus romahti ja Sithien ja Jedien välille repesi uusi sota. Keisari yritti käynnistää galaksin laajuista rituaaliaan, mutta hänen yrityksensä tehtiin tyhjäksi kerta toisensa jälkeen. Lopulta keho joka sisälsi Keisarin mahdin ja olemuksen tuhottiin Dromund Kaasilla. Keisari yritettiin vielä kertaalleen herättää henkiin fyysiseen kehoon, jotta tämä voitaisiin tuhota lopullisesti, mutta yhdistetyt Imperiumin ja Tasavallan joukot estivät nämä aikeet. Valitettavasti Keisarin henki sai ravintoa seuranneesta taistelusta ja hän heräsi jälleen henkiin, imien itseensä koko Ziost planeetan elinvoiman ja palaten täyteen voimaansa.

 

Ottaen jälleen kerran käyttöönsä Valkorion nimen, Keisari paljasti galaksille Ikuisen Valtakuntansa, sillä aikaa kun hänen kaksoispoikansa Arcann ja Thexan tunkeutuivat galaksiin, vangiten kuuluisan Mestarin joka tunnettiin vain Outlanderinä. Valkorion päätti, että ainoastaan Outlander olisi hänen vertaisensa vastustaja, joten hän järjesti oman kuolemansa poikansa Arcannin käsien kautta ja juursi oman mielensä Outlanderin mieleen. Valkorion neuvoi ja muokkasi Outlanderista mahtavan Mestarin ja auttoi tämän surmaamaan Arcannin ja myöhemmin tämän siskon Vaylinin, sekä hajaannutti Ikuisen Laivaston. Kuitenkin Valkorion paljasti todellisen suunnitelmansa, että hän oli antanut lastensa aiheuttaa hävitystä kautta galaksin, jotta lopulta kun Outlander surmaisi heidät, ottaisi Valkorion itselleen Outlanderin kehon ja hallitsisi galaksia sankarillisena vapauttajana. Tahtojen taistelun jälkeen Outlander - Valkorionin oman suvun avustuksella - lopulta nujersi muinaisen entiteetin lähettäen sen lopulliseen kuolemaansa.


 

Marka Ragnos kuollut 5000 BBY/1347 BTC

 

"The chains of the grave cannot hold a Dark Lord of the Sith…"

―Marka Ragnos

 

Marka Ragnos oli puoliverinen Sith, joka eli ennen ensimmäistä Sith Imperiumia n. 5100 BBY/1447 BTC. Hän kävi kaksintaistelun Lord Simusta vastaan Imperiumin hallinnasta ja leikkasi tältä pään irti. Ragnos eli yli sata vuotta ja hänen voimansa kasvoivat koko ajan. Ragnos usein usutti omat vastustajansa toistensa kimppuun, jotta valtaistuimelle ei olisi uhkia. Pian hänen kuolemansa jälkeen, vähän ennen Suurta Hyperavaruus Sotaa (Great Hyperspace War) kaksi Sith Lordia kilpailivat keskenään hänen valtaistuimestaan. Ragnosin henki ilmestyi kaksikolle ja ilmoitti, että vain kaikkein mahtavin tulisi perimään hänen valtansa.

Ragnos jatkoi Voima Aaveena kuolemansa jälkeen, vankina haudassaan Korribanin Kuolleiden Sithien Laaksossa (Valley of the Dark Lords). Tuhat vuotta kuolemansa jälkeen Ragnos kutsui Sith talismanien avulla haudastaan Exar Kunia ja kruunasi tästä uuden Sithien Mustan Lordin. Samalla tämä kruunasi Ulic Qel-Dromasta Exar Kunin oppilaan, jotta kaksikko voisi yrittää herättää uudelleen henkiin tuhat vuotta sitten kuolleen Imperiumin.   

 


 

Naga Sadow kuollut 4400 BBY/747 BTC

 

"To set foot in the tomb of Naga Sadow is to breathe in death itself."

Darth Baras  

 

Naga Sadow oli puoliverinen Sith Ziost planeetalta. Hän oli mestari Sith-alkemisti ja Sithien Musta Lordi, joka vuonna 5000 BBY/1347 BTC johti Sith Imperiumin galaktisen valloituksen kynnykselle Suuren Hyperavaruussodan aikana. Hän hallitsi salaista Sith-linnoitusta Khar Shian kuussa, jossa hänestä tuli yksi aikansa mahtavimmista Sith-velhoista. Hän oli kymmenjäsenisen Sith-neuvoston jäsen Dark Lord Marka Ragnoksen alaisuudessa, jossa hän usein saarnasi Sithien laajennuspyrkimyksistä - mikä pisti hänet vastatusten Sith Imperiumin vanhojen eristäytyneisyyttä kannattavien päättäjien kanssa. Naga Sadowta pidettiin varteenotettavana kandidaattina Marka Ragnoksen seuraajaksi, mikä johtikin valtataisteluun tämän ja konservatiivisen Ludo Kresshin välillä. Valtataistelu päättyi vasta kun kaksi tutkimusmatkailijaa saapuivat yllättäen kaukaisesta Tasavallasta.
 

Naga Sadow näki tilaisuutensa näissä kahdessa matkaajassa - sisarukset Gav ja Jori Daragon - käyttäen heidän saapumisensa luomaa epäilystä ja pelkoa lietsomaan sotaa Tasavallan kanssa. Matkalla Sadow murskasi Kresshin joukot Khar Delbassa poistaen siten ainoan haastajansa. Kun Kressh oli näennäisesti pois kuvasta, Sadow keräsi yhteen kaikki Sith Lordit ja kasasi valtavan armeijan jolla kukistaa Tasavallan, ottaen samalla Gav Daragonin oppilaakseen. Kun hetki oli oikea, Sadow ja hänen joukkonsa yllätyshyökkäsivät valtavalla voimalla Tasavaltaan monesta suunnasta, iskien tärkeisiin pisteisiin, kuten merkittävässä asemassa olevaan Koros -aurinkokuntaan ja samalla Tasavallan pääkaupunki Coruscantiin. Omalta osaltaan Sadow pysyi eristettynä Sith meditaatio-ympyrässään ja vahvisti joukkojaan illuusioilla aluksista ja pedoista.

 

Lopulta Sadowin panostus palkittiin ja hän oli voiton kynnyksellä kunnes tapahtumat alkoivat kääntyä häntä vastaan. Gav Daragon käänsi takkinsa ollessaan taas kotonaan ja yritti surmata Sadowin tämän meditaatioympyrässä, onnistuen murtamaan tämän keskittymisen ja aiheuttaen illuusioiden katoamisen. Menetettyään hetkensä, hän surmasi Daragonin ja pakeni kotiinsa, vain kohdatakseen yhä elossa olevan Ludo Kresshin ja tämän armeijan odottamassa häntä. Sadow onnistui tuhoamaan vastustajansa lopullisesti juuri ennen kuin joutui uuteen taisteluun perässä tulleiden Tasavallan joukkojen kanssa. Tajuttuaan ettei voittoaollut saavutettavissa, Sadow onnistui livahtamaan Denarii Novan kaksoistähtien välistä ja matkaamaan asumattomaan Yavin IV kuuhun. Sadow harjoitti vuosikymmeniä Sith-alkemiaa ja rakennutti valtavia temppeleitä ennen kuin pisti itsensä valekuoleman kaltaiseen transsiin. Langennut Jedi, Freedon Nadd, herätti tämän noin 600 vuotta myöhemmin ja oppi entisen Sithien Mustan Lordin salaisuudet ennen kuin surmasi hänet.
 

Jonkin aikaa Sadowin kuoleman jälkeen Korribanille rakennettiin hänelle hauta, jonka ovessa komeilevat Sadown kasvot, vaikkakin Sadown jäännökset ovat oikeasti paljon vaatimattomammassa haudassa Yavin IV:lla. Sadown Korribanin haudassa oli aikanaan muinainen Rakatan Tähtikartta, jossa oli osa ohjetta kuinka löytää Rakatan Star Forge. Haudan vartijoina oli Terentatek petoja, jotka surmasivat Jediritarit Duron Qel-Droman sekä Shaela Nuurin vuonna 3993 BBY/340 BTC. Sith Lordista Jediritariksi vaihtunut Revan kävi kahdesti haudassa etsien Tähtikarttaa ja tämän ystävä Meetra Surik yritti myös päästä hautaan sisälle, mutta hänen tiensä oli tukittu valtavilla kivillä. Sadown henki nousee esille aika ajoin milloin missäkin, koskaan sitä ei ole saatu kokonaan tuhottua. Milloin se kohdataan Yavin IV:n viidakoissa ja milloin Korribanilla.



 

Freedon Nadd kuollut 3997 BBY/344 BTC

 

"Freedon Nadd was seduced by the dark side. He apprenticed himself to a Dark Lord of the Sith. After his death, his tomb became a focus of dark side energy, and so his power passed from generation to generation."

―Arca Jeth

 

Freedon Nadd oli Vanhan Tasavallan aikainen Jedi, jonka päätös syleillä Voiman Pimeää puolta sai aikaan tapahtumaketjun jolla oli merkittäviä seurauksia Galaktisiin tapahtumiin vielä monta sukupolvea tämän kuoleman jälkeen. Naddin ura alkoi Jedioppilaana Ossus planeetalla, mutta suuremman vallan himo sai hänet surmaamaan mestarinsa Matta Tremaynen ja irtaantumaan Jedisäädystä. Nadd pakeni Ossukselta ja suuntasi suoraan Sith Imperiumin sydämeen, jossa hän keräsikin valtavan määrän Pimeän puolen tietoutta. Voima lopulta johdatti hänet Yavin IV:n kuulle, jossa hän kohtasi muinaisen Dark Lordin Naga Sadown jonka oppilaaksi hän ryhtyi. Sadow opetti Naddille Sithien taitoja ja johdatti nuoren Jedin vielä syvemmälle Pimeälle puolelle. Päätettyään että oli oppinut kaiken minkä Mestarinsa voi opettaa surmasi Nadd Sadown uusilla kyvyillään ja jätti Yavin IV:n taakseen etsiäkseen itselleen planeetan valloitettavaksi. Hän julistautui Sithien Mustaksi Lordiksi ja käyttäen Sith noituuttaan, alisti Onderonin planeetan valtansa alle. Nadd hallitsi planeettaa reilut sata vuotta Iziz pääkaupungista, kunnes hänen fyysinen kehonsa kuoli. Hänen ruumiinsa haudattiin Izizin kuninkaallisen palatsin alle, josta tuli Sith voiman keskittymä. Naddin sielu säilyi haudassa, josta käsin hän opetti verilinjansa perijöitä ja syöksi Onderonin syvälle Pimeän puolen ikeen alle.

 

Vuoteen 4000 BBY/347 BTC mennessä Freedon Naddin muiston palvonta toimi katalyyttinä Onderonin satoja vuosia kestäneiden Petosotien (Beast Wars) viimeiselle taistelulle. Sotaa käytiin menehtynyttä Sith Lordia palvovien ja niiden välillä, jotka eivät suostuneet vannomaan uskollisuuttaan Sitheille. Joukko Jediritareita - näiden johdossa Arkanialainen Mestari nimeltä Arca Jeth - saapuivat Onderonille, lopettivat taistelun, ja kukistaessaan Kuningatar Amanoan toivat hetkellisen tauon Naddin vaikutusvallalle. Kuningattaren puoliso Kuningas Ommin palautti Sithien vallan vapauttaessaan Freedon Naddin sielun. Valtaan palautettu Naddist -kultti tarttui aseisiin ja varasti Dark Lord Naddin sarkofagin yllätyshyökkäyksessä kuningattaren hautajaisissa. Nadd näyttäytyi jedeille ja osallistui Arca Jethin kaappaukseen, joka lopulta kuitenkin pelastettiin Jedien toimesta heidän tuhottuaan Kuningas Ommin Naddist kapinan viime hetkillä. Lopulta Freedon Nadd tunnusti tappionsa ja jätti Ommin Jedeille, ja hänen sielunsa karkoitettiin iäksi Onderonilta Arca Jethin toimesta. Ennen lähtöään Nadd kohtasi pari seurapiirihenkilöä Tetanilta (Satal ja Aleema Keto), jotka olivat tulleet Onderonille toiveissaan löytää Pimeää tietoutta. Nadd päätti antaa näille heidän kaipaamansa opit. Naddin uusi hautakammio siirrettiin Jedien toimesta erääseen Onderonin kuuhun, jossa Nadd ilmestyi nuorelle Jediritarille Ulic Qel-Dromalle ja kertoi tälle tämän kohtalosta tulla Sith Lordiksi.  

 

Kuukausien ajan Nadd opetti Ketoksille Sith noituutta. Mutta pian nuori langennut jedi Exar Kun, jolla oli valtava kiinnostus Pimeään puoleen herätti Naddin huomion. Nadd neuvoi Kunia menemään Sithien muinaiselle kotiplaneetalle Korribanille, jossa useiden asettamiensa haasteiden jälkeen Nadd päätti, että Exar Kun oli sovelias saamaan Sithien opit. Tämän jälkeen Nadd johdatti Kunin oman mestarinsa muinaisille asumuksille Yavin IV:lle. Nadd katseli tyytyväisenä Kunin tuhotessa valtavan Sith Wyrmin ja alistaessaan joukon Massassi -sotilaita, minkä jälkeen Kun otti avosylin vastaan Sithien opit. Nadd oli lopullisesti vakuuttunut siitä että hänen oppilaansa oli tullut yhdeksi Pimeän puolen kanssa. Nadd paljasti oppilaalleen tarpeensa siitä, että Kun loisi tälle fyysisen kehon alkemistisin keinoin, jotta Nadd voisi jälleen kerran hallita Voimaa. Kun kuitenkin kieltäytyi ja petti mestarinsa. Kunilla oli hallussaan Sith-amuletti, joka moninkertaisti tämän voimat ja hän hyökkäsi Naddin kimppuun ampuen tätä voimakkaalla Voiman paineaallolla ja haavoittaen Naddin haamua kuolettavasti. Vaipuessaan jo toistamiseen unholaan Nadd otti viimeisillä voimillaan yhteyttä Ketoksiin ja varoitti heitä Exar Kunin aiheuttamasta uhasta. Ennen kuin Nadd viimein kuoli toistamiseen, hän julisti että Sithien tulevaisuus lepäisi nyt Ulic Qel-Droman, Satalin ja Aleeman käsissä.


 

 

Exar Kun kuollut 3996 BBY/343 BTC

 

"I was the greatest Dark Lord of the Sith. I am Exar Kun."

―Exar Kun, to Kyp Durron

 

Exar Kun oli Jediritari joka lankesi Pimeälle puolelle, otti Sithien Mustan Lordin arvonimen ja kävi tuhoisaa sotaa Tasavaltaa sekä Jedejä vastaan Vanhojen Sith Sotien aikaan. Tämä ihmismies oli kunnioitetun Jedimestari Vodo-Siosk Baasin oppilas, joka jo nuorena oppilaana hän sattui löytämään kiellettyjä Sith oppeja sekä tietoa Sithien historiasta. Erittäin itsevarmana sekä luonnostaan alttiina äkkipikaisuuteen, Kun oli palavan kiinnostunut kaikesta Sitheihin liittyvästä ja lähtikin pian etsimään itsekseen niin paljon tietoa kun hän vain pystyi. Kunin etsinnät veivät tämän Onderon planeetalle, jota oli aikaisemmin hallinnut Sith Lordi Freedon Nadd. Parin Naddin seuraajan avustamana Kun löysi Naddin haudan Onderonin Dxun kuusta, ja siellä hän kohtasi itse Naddin hengen. Nähdessään Kunissa mahdollisuuden saada itselleen uuden fyysisen olomuodon, Nadd ohjasi nuoren Jedin muinaiselle Sith planeetalle, Korribanille. Siellä Nadd juonitteli ja satutti Kunia vakavasti, ja paransi tämän vasta, kun nuori mies suostui vastaanottamaan Pimeän puolen polun. Kunin seuraava etappi oli kuu Yavin IV, paikka jolla oli aivan oma Sith historiansa. Kun orjuutti Massassi alkuperäiskansan ja pakotti heidät rakentamaan valtavia temppeleitä. Pian tämän jälkeen jo täysin Pimeän puolen pauloissa oleva Kun karkoitti Naddin hengen, johon ei missään vaiheessa luottanut, ja tämän ansiosta sai tietää muutamasta muusta orastavasta Pimeän puolen käyttäjästä, jotka olivat saaneet oppinsa Naddilta.
 

Kun näki Naddin muut oppilaat - aateliset Satal ja Aleemo Keton - jotka olivat perustaneet Krath -kultin ja valloittaneet oman aurinkokuntansa Tetan, ja päätti tuhota heidät. Empress Teta planeetalla Kun kohtasi Ulic Qel-Droman, jedin joka oli menettänyt mestarinsa Krathien hyökkäykselle ja joka oli soluttautunut ryhmään tuhotakseen heidät sisältäpäin. Qel-Droma oli itsekin langennut Pimeälle puolelle ja kaksikko kävi kaksintaistelua, kunnes muinaisen Sith Lordi Marka Ragnoksen henki ilmestyi heille ja julisti heidät molemmat soveliaiksi kutsumaan itseään Sith Lordeiksi. Exar Kunista oli tuleva Sithien Musta Lordi ja Qel-Dromasta tämän oppilas, ja yhdessä heidän tehtävänsä oli tuoda Sithien kulta-aika takaisin Galaksiin. Yhdessä Krath klaanin rippeiden ja Mandalorialaisten soturiklaanien kanssa Kun ja Qel-Droma aloittivat verisen sodan Tasavaltaa vastaan 3996 BBY/343 BTC. Taistelun alkuvaiheissa Kun matkusti Ossuksen planeetalle, jolla oli valtavasti Jedikirjastoja ja tappoi Jedien Reliikkienhoitajan Odan Urrin, ottaen haltuunsa harvinaisen Sith holocronin. Sen jälkeen Kun vei monta tulevaa Jedioppilasta takaisin Yavin IV:lle, jossa hän käytti holokronin voimaa muokatakseen heistä oman Sithien Veljeskuntansa (Brotherhood of the Sith). Kun lähetti veljeskunnan galaksiin surmatakseen heidän Mestarinsa ja levittääkseen hävitystä samalla kun hän itse matkusti Tasavallan keskukseen Coruscantiin pelastaakseen Qel-Droman, joka oli jäänyt vangiksi yritettyään vallata planeetan.

 

Ikuisena showmiehenä Kun tunkeutui keskelle Senaatti-salia Qel-Droman sotaoikeudenkäynnin aikana, murhaten Yli-Liittokansleri Sidronan ja vapauttaen Qel-Droman. Matkalla ulos hän kohtasi entisen Mestarinsa Vodo-Siosk Baasin. Kun ei onnistunut kääntämään tätä omalle puolelleen, joten hän esitteli tälle upouuden keksintönsä, kaksiteräisen valosapelin ja surmasi Baasin kaksintaistelussa. Kun oli epäileväinen Aleema Ketosta, jonka ansiosta Qel-Droma oli jäänyt vangiksi, joten Kun manipuloi tämän omaan tuhoonsa. Hän sai naisen aiheuttamaan valtavan supernovaräjähdyksen Cron aurinkokunnassa, mikä samalla tuhoaisi Ossus planeetan. Ennenkuin jedit onnistuivat paniikissaan evakuoimaan planeetan, Kun sekä Qel-Droma laskeutuivat planeetalle ja ryöstivät Suuren Jedikirjaston sen muinaisista aarteista. Samalla kun Kun pääsi pakoon mittavan aarresaaliin kanssa, Qel-Droma juuttui taisteluun, tappoi veljensä, jäi jälleen vangiksi ja häneltä riistettiin hänen yhteys Voimaan.  

 

Veljensä kuoleman murtamana, Qel-Droma vaihtoi jälleen puolta ja johdatti Jedit Kunin tukikohdalle Yavin IV:lle. Tätä seuranneessa taistelussa Kun ei suostunut häviämään vähällä, vaan suoritti muinaisen rituaalin vapauttaakseen henkensä fyysisestä kehostaan, jotta voisi yhä aiheuttaa kaaosta halki galaksin. Kun ei onnistunut aivan täysin, sillä vaikka rituaali onnistui muuten toivotulla tavalla ja Jedit luulivat tämän kuolleen, oli hänen henkensä vankina Yavin IV:n temppelissä seuraavat neljätuhatta vuotta.


 


Ulic Qel-Droma kuollut 3986 BBY/333 BTC

 

"Let it be so, Qel-Droma… the ancient Sith have spoken. Together we will bring down the galaxy!"

"Yes. Let it be so."

―Exar Kun and Ulic Qel-Droma

 

Ulic Qel-Droma oli elämänsä aikana monia asioita, Vanhan Tasavallan Jediritari, sotalordi Empress Teta Aurinkokunnassa sekä Sithien Musta Lordi. Tämän Alderaanista lähtöisin olevan ihmismiehen ja hänen veljensä Cayn äiti oli Jedimestari Lien-Tsai Qel-Droma, mutta heitä ja heidän kanssaoppilastaan, twilek Tott Doneetaa, opetti Mestari Aca Jeth Arkania planeetalla. Vuonna 4000 BBY/347 BTC Ulic sekä Cay lähetettiin selvittämään jo vuosisatoja kestäneitä Petosotia (Beast Wars) Onderon planeetalle. Vaikkakin he alunperin liittoutuivat monarkian kanssa Iziz pääkaupungissa, Qel-Droma ja hänen jedikumppaninsa lopulta liittoutuivatkin Onderonin Petoratsastajien (Beast Riders) kanssa, sen jälkeen kun olivat kuulleet että Kuninkaallinen suku palvoi Kuningatar Amanoan johdolla Pimeää puolta. Suuri taistelu puhkesi lopulta kuningattaren joukkojen ja petoratsastajien välillä ja päättyi kun Ulicin mestari Jeth saapui auttaakseen Amanoan kukistamisessa. Tämä toi väliaikaisen rauhan Onderonille.

 

Amanoan aviomies Kuningas Ommin ilmestyi maanpaosta 3998 BBY/345 BTC horjuttaakseen jälleen Onderonin rauhaa aloittamalla sodan muinaisen Sithien Mustan Lordin Naddin nimissä. Jälleen kerran Qel-Droma ja jedit taistelivat suojatakseen Onderonia, mutta kun Mestari Jeth jäi vangiksi Ommille Freedon Naddin hengen kanssa, Qel-Droma pyysi apua Galaktiselta Senaatilta. Tasavallan avaruuslaivasto ja viisi Jediritaria riensivät apuun, heidän johdossaan noviisi Jedi, nuori nainen nimeltään Nomi Sunrider (johon Qel-Droma myöhemmin rakastui). Avaruuslaivaston ja Sunriderin luontaisen taistelumeditaatiokyvyn avustuksella Qel-Droma pelasti Jethin, kukisti Kuningas Ommin ja tämän armeijan ja karkoitti Freedon Naddin hengen Onderonilta lopullisesti. Kun jedit kuulivat uudelleen perustetun Krath kultin aiheuttamasta poliittisesta kansannoususta Empress Tetan aurinkokunnassa, he olivat yhteydessä Uliciin. Qel Droma soluttautui Kratheihin ja välitti Tasavallan joukoille tietoja kultin toiminnasta, lopulta vielä liittyen Tasavallan joukkojen hyökkäykseen kulttia vastaan. Lopulta kuitenkin Krathin Voima-alttiit joukot olivat liikaa Qel-Dromalle ja tämä haavoittui melkein kuolettavasti, kun Sith vallankaappaajat pakottivat Tasavallan perääntymään.

 

Jedit huolestuivat koko ajan enemmän Krathien aiheuttamasta uhasta Galaksille ja kerääntyivät joukoittain Deneba planeetalle keskustellakseen toimintasuunnitelmasta. Siellä Qel-Droma luonnosteli kiistellyn suunnitelmansa soluttautua Pimeän puolen kulttiin ja tuhota se sisältäpäin, suunnitelman jonka lähes jokainen paikalla olija tyrmäsi. Pian Krathit väijyttivät kokouksen sota-droidein ja pommituksin. Qel-Droma taisteli Jediveljiensä rinnalla, mutta oli järkyttynyt kun Jeth yllättäen onnistuttiin surmaamaan. Hän vannoi kostavansa mestarinsa juuri omalla suunnitelmallaan hänen vertaistensa kielloista huolimatta. Qel-Droma matkusti Empress Tetalle ja liittyi Kratheihin teeskennellen olevansa langennut Jedi. Pian Krath sotalordi Satal Keto injektoi häneen raivoa aikaansaavaa myrkkyä ja Qel-Droma alkoikin lipsua Pimeälle puolelle. Pian Jedit tulivat noutamaan tätä ja näkivät Satal Keton kuolevan Qel-Droman toimesta ennen kuin raivoissaan oleva Musta Jedi hyökkäsi ystäviään kohti ja kieltäytyi heidän pelastusoperaatiostaan.

 

Kun jedit myöhemmin yrittivät (ja epäonnistuivat) vetää Qel-Dromaa - josta oli tullut Krathien johtaja otettuaan Keton serkun Aleema Keton rakastajattarekseen - pois, saapui toinen Freedon Naddin oppilas, Exar Kun tuhoamaan Krathit. Qel-Droma kohtasi ja haastoi tämän kaksintaisteluun, mutta heidät keskeytti jo aikaa sitten kuollut muinainen Sith, joka julisti heidät molemmat Sith Lordeiksi. Yhdessä he päättivät käydä sotaa galaksia vastaan.

 

Uusi Sith Lordi Qel-Droma alkoi kerätä omaa mahtiaan, ensiksi alistamalla mandalorialaiset soturi-klaanit ja tämän jälkeen ryöväämällä Tasavaltaa heidän resursseistaan. Qel-Droma johti lopulta hyökkäyksen Coruscantiin, jossa jäi vangiksi Aleeman petettyä hänet. Jedimestari Vodo-Siosk Baas johti kiinniottoa. Hänen oli määrä seistä tuomittavana sotarikollisena Senaatin edessä, kun Kun ja Mandalore pelastivat Qel-Droman ja Kun jatkoi sotaansa Tasavaltaa vastaan Mandaloren kanssa.

 

Qel-Droma surmasi Aleema Keton ja liittyi Kunin matkaan hyökkäyksessä Ossuksen Jeditemppeliin, jossa tämä surmasi veljensä Cayn. Veljesmurha järkytti Jedejä ja Nomi Sunrider käytti erikoiskykyään ja katkaisi Qel-Droman yhteyden Voimaan. Qel-Droma, järkyttyneenä ja murtuneena teoistaan kielsi yhteytensä Sitheihin ja liittyi takaisin Jedeihin. Jedien mukana hän johti hyökkäystä Kunin tukikohtaan Yavin IV:lle, jossa jedien ja Tasavallan sotajoukot kukistivat pakoilevan Sithien Mustan Lordin viimeisen kerran isossa taistelussa. Sodan jälkeen murtunut Qel-Droma lähti omaehtoiseen maanpakoon Rhen Var planeetalle, jossa toivoi viettävänsä loput päivänsä eristyneisyydessä. Nomi Sunriderin jedi-nousukas tytär Vima Sunrider kuitenkin löysi tämän ja hän suostui opettamaan tyttöä Jediksi. Lopulta onnistuessaan hän koki sisäisen rauhan. Piian tämän jälkeen hän kuitenkin kuoli, avaruusrikollisen Hoggon ampuessa hänet kuoliaaksi, toivoen että tämän ansiosta hänestä tulisi kuuluisa sankari.  

 


 

Darth Malak kuollut 3956 BBY/303 BTC

 

"You cannot hide from what you once were, Revan! Recognize that you were once the Dark Lord—and know that I have taken your place!"

―Malak, to Revan

 

Darth Malak oli ihmismies, joka hallitsi Sithien Mustana Lordina Jedien sisällissodan aikana. Ennen Sith Lordiksi tuloaan, hänet tunnettiin Alekina Ulkokehän planeetta Quelliltä.

 

Kun Mandalorialaiset hyökkäsivät hänen kotiplaneetalleen, Alek pakeni taistelua Galaktisen Tasavallan luokse turvaan. Jedineuvosto koulutti häntä Voimassa ja hänestä tuli lopulta Jediritari. Mandalorialaissotien aikaan Alek ja hänen paras ystävänsä Revan sekä heidän jediryhmänsä kieltäytyivät tottelemasta jedineuvostoa, auttaen Tasavallan sotatoimia ja partiointia Ulkokehällä. Hän ystävystyi padawan Zayne Carrickin kanssa, ja otettuaan Malak nimen - välttääkseen Neuvoston pidätysmääräystä - auttoi Carrickia tuhoamaan salaisen Jediliittouman. Sodan edetessä Malakista tuli kenraali ja hän niitti mainetta itsepäisenä soturina, joka syöksyi vaaroista piittamatta keskelle taistelua. Malak ja Revan lopulta päihittivät mandalorialaiset sodan viimeisessä taistelussa Malachor V:lla ja seurasivat eloonjääneitä mandalorialaisia avaruuden Tuntemattomille Alueille. Siellä kaksikko kohtasi uudelleen rakennetun Sith Imperiumin Keisarin, lankesivat Pimeälle Puolelle ja heistä tuli Sith Lordeja Keisarin ohjauksen alaisena.

 

Uudesti nimetyille Darth Malakille ja Darth Revanille annettiin tehtävä löytää muinaisten Rakatojen avaruusasema Star Forge, jonka avulla he voisivat tuhota Jedit sekä Tasavallan. Malak auttoi Revania löytämään tähtikartat, jotka johtivat Star Forgelle. Löydettyään Star Forgen Rakata Primen kiertoradalta, Revan otti itselleen Sithien Mustan Lordin tittelin ja Malakista tuli hänen oppilaansa. Vuotta myöhemmin kaksikko perusti oman Sith Imperiuminsa, palaten viimein Tasavaltaan ja julistaen sodan jedejä vastaan, aikeinaan päättää Jedineuvoston oletettu tyrannia. Jedien sisällissodan aikana Darth Revan löi valosapelillaan Malakin alaleuan irti, jonka johdosta Malak joutui lopun ikäänsä pitämään isoa metallista proteesia leukansa tilalla. Jedien lähetettyä iskujoukon vangitsemaan Revanin ja Malakin, jälkimmäinen petti mestarinsa, käskien lippulaivaansa tulittamaan Revanin alusta. Vakuuttuneena mestarinsa kuolemasta, Malak anasti Revanin Sithien Mustan Lordin arvonimen ja hallitsi Sith Imperiumiaan ilman vastarintaa. Darth Malak valloitti raa’asti alueita toisensa jälkeen ja otti langenneen Jedin, Darth Bandonin, Varjokädekseen (Shadow Hand).

 

Pian Malakin uskomukset Revanin kuolemasta todistettiin kuitenkin vääriksi. Seuraavana vuonna, tuhottuaan Taris planeetan ja ryövättyään Dantooinen Jedi Enklaavin, Malak kohtasi Jediritari Bastilla Shanin sekä muistinsa menettäneen Revanin - jonka muistot Sithien Mustana Lordina olemisesta oli korvattu Jedineuvoston toimesta Tasavallalle uskollisena henkilön muistoilla. Paljastettuaan Revanille tämän entisen identiteetin Sithien Mustana Lordina, Shan antoi itsensä tulla vangituksi jotta Revan voisi paeta. Malak korruptoi Shanin, jota hän aikoinaan piti uhkana ja sai tämän käännettyä oppilaakseen. Korvaten näin Darth Bandonin, jonka Revan ja tämän kumppanit olivat aiemmin surmanneet. Shanin taistelumeditaatiokyvyn avulla Malak koki Sith Imperiuminsa olevan voittamaton. Kuitenkin, kun Tasavallan laivasto hyökkäsi Star Forgeen, Revan - nyt uudelleen koulutettu jedi - nousi muinaiselle taisteluasemalle ja kohtasi Malakin kaksintaistelussa joka päättyi Malakin kuolemaan. Malakin valtakausi loppui siihen ja Tasavalta palasi voitokkaana Jedien Sisällissodasta.  


 

Darth Nihilus kuollut 3951 BBY/ 299 BTC

 

"He is a wound in the Force, more presence than flesh, and in his wake life dies… sacrificing itself to his hunger."

―Visas Marr

 

Darth Nihilus oli Sith Lordi, joka hallitsi sithejä aikana Jedien sisällissodan jälkeen. Nihilus menetti kaiken Galaktisen Tasavallan sodassa Mandalorialaisia vastaan. Hän jäi henkiin Malachor V:lla sodan viimeisessä taistelussa jossa Sithien superase (Mass Shadow Generator) käynnistettiin. Tuon aseen voima ympäröi koko planeetan tuhoisalla avaruusilmiöllä, joka tunnettiin Mass Shadowna. Tämän ilmiön kokeneena Nihilus alkoi tarvita ja himoita Voiman energiaa. Tämä aiheutti hänelle kovaa fyysistä kipua samalla kun se teki hänestä käytännössä avoimen haavan Voimassa. Sith Lordi Darth Traya löysi hänet ja koulutti häntä siinä kuinka tämä voisi tyydyttää loputtoman Voiman nälkänsä. Nihiluksen “sairaus” paheni niin, että selviytyäkseen hengissä hän joutui lopulta ottamaan apua Voiman Pimeältä puolelta, yhdistääkseen sielunsa maskiin ja haarniskaansa.

Darth Sionin kanssa Nihilus aloitti “Jedi puhdistuksen” - käytännössä he yhdessä tappoivat Jedisäädyn liki sukupuuttoon. Nihilus oli vastuussa Katarr planeetan tuhosta vuonna 3952 BBY/300 BTC, jolloin hän tappoi koko Jedikonklaavin ja imi elinvoiman planeetan joka ikisestä elävästä yksilöstä. Paitsi eräästä Miraluka naisesta, nimeltään Visas Marr, jonka Nihilus otti oppilaakseen.  

 

Vuosi myöhemmin Nihilus tunsi kasvavan läsnäolon Voimassa ja hän lähetti Marrin tuhoamaan sen. Tämä “läsnäolo” oli naispuolinen jedi, Meetra Surik, joka oli tehtävällä etsiä jedien tuhosta selviytyneitä Jedimestareita. Marrin yritettyä salamurhata naisen, tämä kukistikin Marrin ja suostutteli tämän kääntymään Valon puolelle.

Nihilus vetäytyi tunnetun galaksin rajoille, mutta lopulta yhteyden Voimaan menettänyt Darth Traya huijasi Nihiluksen esille ja aloittamaan Telos IV:n taistelun. Nihiluksen tarkoituksena oli käännyttää Teloksen Jediakatemian oppilaat puolelleen. Saapuessaan, Nihilus kuitenkin kohtasi suuren Mandalorialaisten ja Tasavallan avaruuslaivaston. Laivaston harhauttaessa Nihilusta, iskujoukko mukaan lukien Marr, Surik sekä Mandalore the Preserver sekä tämän sotilaat, nousivat salaa Nihiluksen lippulaiva Ravagerille. Kolmikko Marr, Surik sekä Mandalore tappoivat Nihiluksen sillä aikaa kun Mandaloren sotilaat virittivät aluksen täyteen räjähteitä jotka tuhosivat aluksen. Nihiluksen sielu on yhä kiinni tämän maskissa ja haarniskassa, jotka kerättiin hautausta varten Sithien kotiplaneetalle Korribanille, jossa hänen sieluunsa oli mahdollista saada yhteys tämän luoman holokronin kautta.



 

Darth Revan kuollut 3638 BBY/ 14 ATC

 

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan… and yet you are nothing. In the end, you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."

―Darth Malak

 

Revan, ihmismies, joka tunnettiin myös Revanchistina, kunnioitettiin Revanina, parjattiin Revan Teurastajana, pelättiin Darth Revanina - Sithien Mustana Lordina ja ylistettiin Valon Ritarina. Revan oli käänteentekevässä roolissa niin Jedinä kuin Sithinäkin, ottaen osaa Mandalorialaissotiin, Jedien Sisällissotaan sekä Suureen Galaktiseen sotaan. Revanin uskotaan syntyneen Ulkokehällä noin vuonna 3994 BBY/ 342 BTC. Jedit löysivät hänet nuorena ja Jedimestari Kreia otti hänet oppilaakseen. Padawanina hänellä oli kyltymätön tiedonjano ja hän oppikin kaiken mitä mestarinsa tiesi, tämän jälkeen jatkaen oppiaan vielä monen muun mestarin alaisuudessa, edeten nopeasti jedien lupaavimmaksi oppilaaksi. Ystävänsä Alekin rinnalla hänestä tuli jediritari, sekä äänekäs ja karismaattinen äänitorvi jedisäädyn toimettomuutta vastaan Mandalorialaissodissa Galaktisen Tasavallan ja Mandalorialaisten Neo-Crusadereitten välillä. Uhmaten Jedineuvostoa hän otti nimekseen Revan ja aloitti Revanchist liikkeen taistellakseen Mandalorialais-uhkaa vastaan tasavaltalaisarmeijan ylikomentajana.

Revan ja hänen joukkonsa vähitellen työnsivät mandalorialaisia kauemmas, pelastaen lukemattomia planeettoja, mutta hintana voitoille olivat sekä musertavat moraaliset kompromissit että myös Pimeän puolen oppeihin tarttumiset. Dxunilla Revan uhrasi tuhansia henkiä riistääkseen Mandalorialaisten päämajan juuriltaan. Taistelut saavuttivat kliimaksin Malachor V:n yllä jossa Revan päihitti mandalorialaisten päällikön Mandalore the Ultimaten kaksintaistelussa, sekä käski Mass Shadow Generatorina tunnetun superaseen laukaisun - tuhoten molemmat armeijat sekä itse planeetan, mutta voittaen näin sodan.

Mandalorialaisten tuhon jälkeen galaksi ylisti Revania ja Alekia (joka nyttemmin tunnettiin Malakina) galaksin suurimpina sankareina. Kaksikko kuitenkin katosi Tuntemattomilla Alueille, tutkien mystistä sith vaikutetta sodan takana. Revan ja Malak löysivät piilotetun Sith Imperiumin ja Sithien Keisari kieroutti heidän mielensä. Uudelleen nimetyt Darth Revan ja Darth Malak lähetettiin Keisarin palvelijoina etsimään Star Forgea, mystistä automatisoitua telakkaa, joka kykeni luomaan loputtoman laivaston. Tavoitteena oli kiihdyttää sithien valloitussuunnitelmia. Kaksikon onnistui kuitenkin päästä irti Keisarin mentaalisen vaikutusvallan piiristä ja he ottivatkin Star Forgen omaan käyttöönsä, luoden oman Sith Imperiuminsa ja laivueellisen aluksia.

Revan ja Malak palasivat tunnettuun galaksiin valloittajina, aikomuksenaan vallata galaksi jotta he voisivat tuhota Keisarin sekä Sithien piilotetun uhan, ja kävivät sotaa muös Jedejä ja Tasavaltaa vastaan seuranneessa Jedien Sisällissodassa. Darth Revan voitti taistelun toisensa jälkeen. Monet planeetat jotka olivat yhä kiitollisia hänelle Mandalorialaissotien uhrauksista, liittyivät vapaaehtoisesti tämän puolelle. Uusi Sith Imperiumi hallitsi pian lähes kolmannesta galaksista. Epätoivoisena yrityksenä lopettaa sota, jedien iskujoukko Bastilla Shanin johdolla väijytti Revanin laivueen. Vallanhimoinen Darth Malak hyödynsi Revanin hetkellisen huomion herpaantumisen ja avasi tulen kohti Revanin lippulaivaa. Revan melkein kuoli, mutta Shan kuitenkin piti tämän elossa Voiman avulla ja toi tämän takaisin tuomittavaksi elossaolevien jedi-mestareiden eteen.

 

Pitkällisen väittelyn päätteeksi Jedineuvosto päätyi pyyhkimään Revanin mielen ja ohjelmoi häneen uuden identiteetin - Tasavaltalaissotilaan palveluspaikkanaan Endar Spire. Darth Malak - joka nyt johti Revanin luomaa Imperiumia - hyökkäsi alusta kohti Taris -planeetan yllä, pyrkimyksessään kaapata Bastilla Shan itselleen. Revan, Bastilla ja muutama muu uusi kumppani onnistuivat pakenemaan, mutta Darth Malak tuhosi koko planeetan pinnan prosessin aikana. Joukko matkasi piilotetun Jedi Enklaavin luokse ja Revan uudelleen koulutettiin jediksi. Mestarit antoivat Revanille tehtäväksi löytää Star Mapit, artefaktit jotka johtaisivat Star Forgen luokse. Revanin mukaan liittyi uusia kumppaneita ja hänestä ja Bastillasta tuli läheisiä, lopulta Malakin lippulaiva kuitenkin saavutti heidät. Malak paljasti Revanille tämän entisen identiteettin Sithien Mustana Lordina, jonka jälkeen tämä kaappasi ja korruptoi Bastillan Pimeälle puolelle. Revan pääsi pakoon ja viimeisenä oljenkortenaan johti Tasavallan laivaston Star Forgea vastaan, toi Bastillan takaisin Valoon ja surmasi Malakin taistelussa ansaiten itselleen Kunnian Ristin ja lopettaen sodan.

 

Revan meni naimisiin Bastilan kanssa ja he vetäytyivät valokeilasta useaksi vuodeksi, kunnes hän alkoi nähdä enteitä uhkaavasta uhasta menneisyydestään. Uskoen että galaksin kohtalo oli uhattuna, hän jätti vaimonsa ja syntymättömän lapsensa vastauksia etsiäkseen. Revan löysi uudelleen Keisarin Sith Imperiumin, mutta jäi pian vangiksi. Toisaalla, Revanin entinen Sith Imperiumi lähes tuhosi Jedisäädyn tämän entisen mestarin Kreian johdolla, mutta lopulta säädystä karkotettu Meetra Surik tuhosi heidät. Revanin entinen oppilas Meetra ja Sith nimeltään Scourge pelastivat Revanin vankeudesta. Kolmikko yritti salamurhata Keisarin, mutta epäonnistuivat. Revan laitettiin horrokseen kolmeksisadaksi vuodeksi, jonka aikana Keisari manipuloi tämän mieltä. Vastakaikuna Revan vaikutti Keisariin telepaattisesti moninkertaistaen tämän kuolemanpelkoa ja lauhduttaen tämän vihaa, viivyttäen sithien valloitus suunnitelmia sadoilla vuosilla. Lopulta, kun sota viimein puhkesi, Revan manipuloi Keisarin lopettamaan taistelun Coruscantin Sopimuksella ennen kuin Sithien voitto oli väistämätön.

Jännitteet Jedien ja Sithien välillä palasivat kuitenkin pian ja lopulta Tasavallan joukot vapauttivat Revanin. Revanin tarve tuhota Keisari ja koko Sith Imperiumi paloi kuitenkin edelleen voimakkaana ja niinpä tämä lähti etsimään muinaista avaruusasemaa The Foundrya komentoonsa luodakseen droidiarmeijan, joka tuhoaisi Imperiumin. Ei ole säilynyt tietoa siitä mitä Revanille tuolla reissulla tapahtui, mutta aikalaisten mukaan Revan katosi matkalleen eikä kukaan tiedä miten tämä kohtasi loppunsa. Revanin vaikutus ja jälki vaikuttaa yhä vuosituhansien päähän.

 


 

Darth Bane kuollut 980 BBY/ 2673 ATC

 

"I am the Dark Lord who will restore the Sith to glory. They call me Bane."

―Darth Bane

 

Darth Bane, ihmismies, joka sai syntyessään vuonna 1026 BBY/ 2627 ATC nimen Dessel, oli Sith’ari (Ylimys) ja hänestä tuli Sithien Musta Lordi, joka oli vastuussa Kahden Säännön (Rule of Two) luomisesta. Hän kasvoi köyhänä kaivoslaisena Apatros nimisellä Ulkokehän planeetalla. Surmattuaan Galaktisen Tasavallan aliluutnantin taistelussa, hän oli vaarassa joutua vangituksi. Ystävänsä Groshikin avulla hän pääsi pakenemaan planeetalta liittyäkseen Sithien Pimeyden veljeskuntaan. Aluksi hän palveli jalkaväessä Gloom Walkers yksikössä, kunnes hänen tajuttiin olevan Voimalle altis, jolloin hänet vietiin Korribanin Sith Akatemiaan. Banestä, kuten hänet nimettiin, tuli pian yksi akatemian parhaista oppilaista, kunnes hän menetti uskonsa Voiman Pimeään puoleen. Vaikka Bane lopulta palasi Pimeälle puolelle hän menetti uskonsa Pimeyden veljeskuntaan, uskoen että organisaatio oli menetetty tapaus ja että heidän johtajansa Skere Kaan oli pelkuri ja typerys. Hän loikkasi järjestöstä ja meni Lehon planeetalle, jossa hän tutki Darth Revanin holokronia ja uuden tiedon valaisemana ja avustamana tuhosi Veljeskunnan ja alkoi luomaan uutta omaa Sith Säätyään. Hän pani alulle Kahden Säännön, joka määräsi että tulisi aina olla vain kaksi Sithiä estääkseen keskinäisiä valtataisteluita, jotka olivat vuosituhansien ajan heikentäneet Sithejä. Hän otti Darth tittelin ja otti itselleen oppipojan nimeltä Darth Zannah.

Vuonna 990 BBY/ 2662 ATC, kymmenen vuotta Veljeskunnan tuhon jälkeen Bane etsi tietoa jolla voisi luoda holokronin, jonka kautta hän voisi jakaa tietonsa tuleville Sith Lordeille. Hän matkasi galaksin keskustaan Tython planeetalle etsiäkseen muinaisen Sith Lordi Belia Darzun holokronia. Kuitenkin, sillä aikaa kun Bane oli Tythonilla, sat Jedisääty tietoa hänen olemassaolostaan ja lähettivät joukon jedejä surmaamaan hänet. Kun jedit saapuivat, he kohtasivat Banen Darzun linnakkeessa. Sithit onnistuivat kukistamaan jedit alakynnessä olemisesta huolimatta, Banen kuitenkin loukkaantuessa pahoin. Zannah vei hänet Ambrialle, jossa tämä vakuutti parantajan nimeltä Caleb auttamaan heitä. Caleb ilmoitti heistä Jedineuvostolle, suututtaen Zannahin joka käytti Voimaa ajaakseen Calebin assistentin Darovitin järjiltään. Zannah surmasi Calebin, minkä jälkeen tämä piilotti sekä itsensä että Banen. Kun jedit saapuivat, he tappoivat Darovitin uskoen tätä Sith Lordiksi ja uskoivat Sithit viimein tuhotuiksi.

Vuosikymmen myöhemmin Bane alkoi huolestua siitä että hänen oppipoikansa olisi liian heikko syöstäkseen hänet vallasta ja ottaakseen häneltä Sithien Mustan Lordin arvonimen kuten kahden Sääntöön kuului. Hän alkoi etsiä käsiinsä elämän pidentymisen salaisuuksia, yrittäen siirtää elinvoimaa kehosta toiseen ja matkasi Prakith planeetalle, jossa hän sai käsiinsä Darth Andeddun holokronin. Palattuaan Prakithilta Bane joutui Calebin tyttären Serran palkkaamien salamurhaajien väijyttämäksi ja vangitsemaksi. Hänet vietiin Doanille, jossa Baneä kuulusteltiin ja hänet vangittiin, Banen onnistui kuitenkin paeta hieman myöhemmin. Hän kohtasi Zannahin Doanilla ja kävi kaksintaistelua tätä vastaan, tämän vihdoin päätettyä että oli aika anastaa arvonimi itselleen. Taistelu päättyi tasapeliin ja Bane pakeni Ambrialle Darth Cognuksen - Iktochi salamurhaajan ja taidokkaan Pimeän puolen käyttäjän - kanssa. Hän aikoi tehdä tästä uuden oppipoikansa mikäli Zannah osoittautuisi heikoksi, eikä olisi tittelin arvoinen. Ambrialla Bane ja Zannah ryhtyivät kohtalokkaaseen kaksintaisteluun, joka päättyi Banen kuolemaan ja Zannah anasti itselleen Dark Lordin tittelin. Lähes tuhat vuotta myöhemmin Banen aloittama Sith Sääty kukisti Jedisäädyn ja valloitti Tasavallan.


 

Skere Kaan kuollut 1000 BBY/ 2652 ATC

 

"This victory sends a message to the Republic and the Jedi. Now they will truly know and fear the Brotherhood."

―Skere Kaan

 

Ihmismies Skere Kaan oli jedimestari, joka palveli Jedejä Uusien Sith sotien viimeisinä vuosina ennen kääntymistään Pimeälle puolelle jolloin hänestä tuli Sithien Dark Lord. Hän loi Pimeyden veljeskunnan uudelleen organisoidussa Sith Imperiumissa, ja sai tämän ansiosta lempinimen “the Dark One”. Vuosikymmenen ajan hän hallitsi Sithejä, mutta hänen valtakautensa oli täynnä sekasotkua, lisäksi Veljeskunta oli täynnä sisäistä levottomuutta ja taistelut jedien kanssa söivät Kaanin joukkojen väkilukua. Muutama sith alkoi kyseenalaistaa tämän vakaumuksia, mukaan lukien Darth Bane.

Verisen Ruusan sodan jälkeen Kaan, tämän seuraajat ja suuri osa Jedien Army of Lightista tuhoutuivat Kaanin suunnitteleman “Ajatuspommin” (Thought Bomb) käytön johdosta. Darth Bane, joka huijasi koko Pimeyden veljeskunnan omaan tuhoonsa, perusti uuden sithien järjestön Rule of Two säännön kanssa: Yksi mestari ja yksi oppilas.

bottom of page